Cele mai potrivite plante pentru o grădină englezească

Grădinile englezești sunt renumite pentru frumusețea lor romantică, peisajele naturale și amestecul elegant de flori, ierburi și arbuști. Aceste grădini îmbină perfect natura sălbatică cu ordinea și eleganța, creând spații de o frumusețe aparte. Dacă vrei să transformi propria grădină într-o oază englezească, iată câteva plante esențiale pe care le poți include pentru a recrea acest stil uimitor.

1. Trandafiri Englezești (Rosa)

Trandafirii englezești sunt incontestabil steaua grădinilor englezești. Cunoscuți pentru florile lor pline, parfumate și pentru frunzișul dens și verde închis, aceștia adaugă o notă romantică și eleganță în grădina ta. Există o varietate largă de culori și arome, de la trandafiri cu petale moi de culoare pastelată până la trandafiri bogat parfumați, care sunt alegerea ideală pentru orice grădină englezească autentică.

2. Lavandă (Lavandula)

Lavanda este o plantă aromată, cu flori mici și culori vibrante, perfectă pentru a aduce un aer de campie englezească în grădina ta. Aceasta nu doar că oferă o frumusețe spectaculoasă cu florile sale purpurii, albe sau roz, dar și emite un parfum relaxant și revigorant. Lavanda este cunoscută și pentru proprietățile sale de a atrage albinele și fluturii, fiind astfel o alegere ideală pentru o grădină plină de viață.

3. Garoafe (Dianthus)

Garoafele sunt flori clasice, cu un farmec rustic și o varietate de culori, de la alb la roz și roșu intens. Ele sunt rezistente și ușor de întreținut, adăugând o notă de culoare vibrantă și un parfum subtil în grădina englezească. Garoafele sunt ideale pentru borduri sau pentru a umple spațiile dintre alte plante, adăugând un contrast interesant și atrăgător.

4. Iris (Iris germanica)

Irisul este o floare elegantă și rafinată, cu petale delicate și o varietate de culori, inclusiv albastru, mov, alb și galben. Aceste flori perene sunt ideale pentru grădinile englezești, adăugând o notă de grandoare și eleganță. Irisul este perfect pentru a fi plantat în apropierea apei sau în locuri cu o expunere moderată la soare, unde poate înfrumuseța grădina cu florile sale frumoase în timpul primăverii și verii.

5. Crini (Lilium)

Crinii sunt flori majestuoase, cu flori mari și parfumate, care pot adăuga o notă regală în grădina englezească. Disponibili într-o varietate de culori și forme, de la alb pur până la galben, portocaliu sau roz, crinii sunt iubiți pentru frumusețea lor excepțională și pentru parfumul lor îmbietor. Aceștia pot fi plantați în grupe sau împreună cu alte plante perene pentru a crea un efect deosebit în grădina ta.

6. Hortensii (Hydrangea)

Hortensiile sunt plante cu flori bogate și spectaculoase, disponibile în nuanțe de albastru, roz, mov și alb. Ele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a umple spațiile cu flori mari și pentru frunzișul lor verde și bogat. Hortensiile sunt ideale pentru a adăuga volum și culoare în grădina englezească, fiind perfecte atât pentru grădinile formale, cât și pentru cele mai sălbatice.

7. Glicină (Wisteria)

Glicina este o plantă agățătoare cu flori alungite și parfumate, care poate crea arce spectaculoase de flori în grădina ta englezească. Cu o creștere viguroasă și o frumusețe de neegalat în timpul înfloririi, glicina poate adăuga un element vertical dramatic în peisajul grădinii tale. Aceasta este ideală pentru a fi plantată pe un suport sau peste un pergola, oferind un cadru de vis pentru plimbările în grădină.

8. Floarea-soarelui (Helianthus)

Floarea-soarelui este cunoscută pentru înălțimea sa impresionantă și pentru florile sale mari, care urmăresc răsăritul și apusul soarelui. Aceasta poate adăuga o notă rustică și veselă în grădina englezească, oferind un spectacol impresionant de culoare și viață. Floarea-soarelui este iubită pentru aspectul său jovial și pentru faptul că atrage diverse specii de păsări și insecte polenizatoare.

9. Crizanteme (Chrysanthemum)

Crizantemele sunt plante perene cu flori late și bogate, disponibile într-o gamă largă de culori și texturi. Acestea sunt ideale pentru a adăuga o notă de toamnă în grădina englezească, fiind plante rezistente care își mențin frumusețea chiar și la sfârșitul sezonului de creștere. Crizantemele pot fi plantate în grupe sau în containere, fiind ideale pentru decorarea grădinii și a terasei.

Cum să Îngrijești O Grădină Englezească

Îngrijirea unei grădini englezești implică atenție la detalii și o abordare pasionată pentru frumusețea naturală. Iată câteva sfaturi generale pentru a menține grădina în formă excelentă:

  • Udare regulată: Asigură-te că plantele sunt bine udate, în funcție de nevoile lor specifice. Majoritatea plantelor preferă un sol ușor umed, dar bine drenat.
  • Îngrășăminte naturale: Folosește îngrășăminte organice pentru a sprijini creșterea sănătoasă a plantelor și pentru a promova înflorirea abundentă.
  • Înlăturarea buruienilor: Menține grădina curată de buruieni pentru a permite plantelor să se dezvolte în condiții optime.
  • Tăiere și îngrijire regulată: Tunde plantele perene în mod regulat pentru a le menține forma și sănătatea. Îndepărtează florile moarte pentru a încuraja o nouă înflorire.

Concluzie

Crearea unei grădini englezești autentice implică alegerea plantelor potrivite care să îți reflecte stilul și să aducă o frumusețe de poveste în spațiul tău verde. Indiferent dacă optezi pentru trandafiri romantici, lavandă parfumată sau crizanteme colorate, fiecare plantă aduce unicitate și caracter grădinii tale. Prin urmarea acestui ghid și dedicarea atenției la detalii, vei putea să creezi și să îngrijești o grădină englezească deosebită, care să îți ofere bucurie și relaxare în fiecare sezon.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *