Cele mai bune destinații pentru ciclism

Ciclismul este o activitate minunată care combină exercițiul fizic cu explorarea peisajelor frumoase. Fie că ești un ciclist de performanță sau doar un pasionat de plimbări pe două roți, există destinații spectaculoase în întreaga lume care oferă trasee pentru toate nivelurile de dificultate. De la drumuri montane abrupte la trasee pitorești de coastă, iată câteva dintre cele mai bune destinații pentru ciclism.

Alpii Francezi

Alpii Francezi sunt faimoși pentru peisajele spectaculoase și traseele de ciclism de dificultate variată. Cunoscuți mai ales pentru secțiunile legendare ale Turului Franței, Alpii oferă provocări de neuitat pentru cicliștii pasionați.

 • Col du Tourmalet: Unul dintre cele mai celebre trasee din Turul Franței, această ascensiune dificilă oferă priveliști uimitoare și o provocare pe măsură pentru cicliștii experimentați.
 • Alpe d’Huez: Cu cele 21 de serpentine celebre, Alpe d’Huez este un traseu icon al ciclismului, perfect pentru cei care doresc să testeze limitele rezistenței lor.
 • Route des Grandes Alpes: Acest traseu scenic trece prin unele dintre cele mai frumoase peisaje alpine și include mai multe ascensiuni dificile, cum ar fi Col de l’Iseran și Col du Galibier.

Dolomiții, Italia

Dolomiții sunt o destinație de vis pentru cicliști, oferind trasee spectaculoase prin munți și văi pitorești.

 • Sella Ronda: Un traseu circular de aproximativ 55 km care trece prin patru trecători montane majore: Passo Sella, Passo Gardena, Passo Campolongo și Passo Pordoi. Este un traseu provocator dar extrem de gratificant.
 • Passo dello Stelvio: Cu 48 de serpentine și o altitudine de 2757 m, Stelvio este unul dintre cele mai faimoase trasee de ciclism din lume, oferind provocări majore și priveliști spectaculoase.
 • Giro d’Italia: Participarea la traseele Giro d’Italia sau pur și simplu urmarea unora dintre secțiunile sale celebre poate oferi o experiență de neuitat pentru orice ciclist.

Parcul Național Yellowstone, SUA

Parcul Național Yellowstone oferă o combinație unică de peisaje naturale spectaculoase și trasee de ciclism bine întreținute.

 • Grand Loop: Acest traseu de aproximativ 230 km traversează parcul și oferă priveliști asupra gheizerelor, canioanelor și pădurilor de conifere. Traseul este ideal pentru cicliștii care doresc să experimenteze natura sălbatică americană.
 • Old Faithful: Un traseu mai scurt, dar extrem de pitoresc, care include vizita la faimosul gheizer Old Faithful, oferind ocazia de a vedea activitatea geotermală spectaculoasă a parcului.
 • Lamar Valley: Cunoscută și sub numele de „Serengeti-ul american”, această vale oferă priveliști uimitoare și șansa de a observa fauna sălbatică, inclusiv bizoni și elani.

Ruta del Vino, Spania

Ruta del Vino în regiunea La Rioja din Spania este perfectă pentru cei care doresc să combine ciclismul cu degustările de vinuri. Traseele pitorești traversează podgorii, sate medievale și peisaje de vis.

 • Haro: Centrul industriei vinicole din La Rioja, Haro oferă multiple trasee de ciclism prin podgorii și dealuri, alături de ocazia de a vizita crame celebre și de a degusta vinuri premiate.
 • Logroño: Capitala regiunii La Rioja, Logroño oferă trasee ușor de parcurs care te duc prin peisaje rurale pitorești și podgorii. Este o destinație ideală pentru cicliștii care doresc să combine sportul cu experiențele culturale și gastronomice.
 • San Millán de la Cogolla: Acest traseu te poartă prin peisaje montane impresionante și te duce la mănăstirile San Millán, un loc de mare importanță istorică și culturală în Spania.

Kyoto, Japonia

Kyoto este o destinație fascinantă pentru ciclism, oferind o combinație unică de peisaje naturale și bogăție culturală.

 • Philosopher’s Path: Un traseu pitoresc de-a lungul unui canal încadrat de cireși, perfect pentru o plimbare relaxantă cu bicicleta. Pe drum, poți vizita temple și altare faimoase.
 • Arashiyama Bamboo Grove: Acest traseu te poartă prin faimoasa pădure de bambus din Arashiyama, oferind o experiență de neuitat. În apropiere, poți vizita și alte atracții, cum ar fi Templul Tenryu-ji și Podul Togetsukyo.
 • Fushimi Inari Shrine: Un traseu care te duce la faimosul altar cu mii de porți torii roșii, oferind o priveliște spectaculoasă și o experiență culturală deosebită.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam este cunoscută drept „capitala bicicletelor” din Europa, oferind o infrastructură excelentă pentru ciclism și un peisaj urban fascinant.

 • Vondelpark: Un parc central perfect pentru o plimbare relaxantă cu bicicleta, oferind poteci bine întreținute și peisaje frumoase.
 • Canalele din Amsterdam: Explorează rețeaua extinsă de canale din Amsterdam pe două roți, admirând arhitectura istorică și atmosfera vibrantă a orașului.
 • Excursii în împrejurimi: Amsterdam oferă acces facil la trasee rurale care te poartă prin pajiști și sate pitorești, cum ar fi Zaanse Schans și Marken.

Insula Tasmania, Australia

Tasmania este o destinație spectaculoasă pentru cicliști, oferind peisaje variate și trasee de aventură.

 • East Coast Heritage Trail: Acest traseu de-a lungul coastei estice a insulei Tasmania oferă priveliști uimitoare asupra oceanului și acces la plaje izolate și sate pescărești pitorești.
 • Mount Wellington: Pentru cei care doresc o provocare, ascensiunea pe Mount Wellington oferă o experiență de neuitat și priveliști panoramice asupra orașului Hobart și împrejurimilor.
 • Tarkine Wilderness: Un traseu prin una dintre cele mai mari păduri tropicale temperate din lume, oferind o experiență de ciclism în natură sălbatică și neexplorată.

Aceste destinații de ciclism oferă oportunități variate și spectaculoase pentru cicliști de toate nivelurile. De la peisaje montane impresionante la trasee rurale pitorești și explorări urbane, există ceva pentru fiecare pasionat de ciclism. Indiferent de destinația aleasă, ciclismul te poate purta prin locuri uimitoare și îți poate oferi experiențe memorabile pe două roți.

About the Author: admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *