Highslide for Wordpress Plugin
Tea House Noutati

Ceaiul verde

Ceaiul verde este probabil cel mai cunoscut tip de ceai provenit din Camellia Sinensis. Este atat de cunoscut incat este adesea confundat cu multe alte ceaiuri. Acest lucru se datoreaza si varietatii mari in care acesta poate fi gasit.

O prima deosebire poate fi facuta intre ceaiul verde din China si cel din Japonia: deosebirea din modul de obtinere. In principal metoda de oprire a procesului de oxidare in China se face prin “prajire” sau amestecarea frunzelor de ceai in vase speciale, la temperaturi ridicate, pe cand in Japonia acest proces se face, in general, prin “aburire”. Evident exista nenumarate detalii si diferente referitoare la procesul de obtinere, cert este faptul ca ambele tari au dezvoltat, separat si in paralel, tehnici, procese si tehnologii diferite, lucru ce a dus la aparitia diferitelor tipuri de ceai, numite generic “verde”.

In Japonia s-a dezvoltat o cultura speciala in jurul ceaiului. O intreaga ceremonie (CHANOYU) este desfasurata in jurul unei intregi filosofii ce are ca nucleu cateva frunze de ceai. Matcha si Gyokuro sunt cele mai cunoscute tipuri de ceai cunoscute si folosite in Japonia.

Ceaiul verde este recunoscut pentru deosebitele proprietati benefice. Cantitatea mare de vitamina C, antioxidanti si saruri minerale fac din acest ceai un remediu deosebit de eficient. Calitatile sale rezulta din procesul de obtinere. In acest proces este evitata oxidarea, prin aceasta ceaiul obtinut are culoarea specifica, verde. Datorita calitatilor sale acest tip de ceai este folosit si in industria cosmetica, putand fi folosit si ca un bun remediu extern.

Uneori, pentru a da aromei nuante florale, ceaiul verde este combinat cu flori de osmantus sau de iasomie. Acest lucru duce la aparitia unor ceaiuri verzi speciale. Dintre acestea ceaiul verde cu iasomie este cel mai cunoscut.

Maestrii ceaiului considera ca, la inceput, cei ce doresc sa se familiarizeze cu arta ceaiului, beau ceai verde cu iasomie. Acesta fiind un ceai mai parfumat poate fi si mai atractiv. Dupa un timp se trece la ceai verde. Mai tarziu la oolong, ceai cu un gust mult mai complex, iar in final, pu erh.

De peste 4000 de ani asiaticii au considerat ceaiul verde mai mult decat o simpla bautura. Ceaiul verde a fost folosit ca si planta medicinala in tratamentul mai multor afectiuni, de la dureri de cap si depresie, pana la curele de slabire.

Mai mult de 500 de studii stiintifice realizate in ultimii ani au determinat potentialul benefic al componentelor ceaiului verde. Astfel a fost pusa in evidenta o legatura intre consumul de ceai verde si prevenirea sau incetinirea unor afectiuni cardiologice, artrita reumatoida, dereglari ale sistemului imunitar sau boli ale ficatului.

Mai mult decat atat, mai multe studii au evidentiat faptu ca ceaiul verde are proprietati anticancerigene (cum ar fi cancerul de colon, esofag, stomac sau pancreas).

Printre alte beneficii a fost determinat si rolul acestuia in mentinerea sanatatii cavitatii bucale si prevenirea cariile dentare. Toate aceste proprietati medicinale sunt datorate concentratiei foarte mari de polifenoli (catehine), in mod special epigalocatehinele care sunt niste antioxidanti foarte puternici, capabili sa tina protejeze organismul in fata atacului radicalilor liberi.

Polifenolii din ceai omoara efectiv celulele canceroase, protejand in acelasi timp celulele sanatoase. De asemenea au rolul de a reactiva celulele pielii care sunt pe moarte.

Oxidarea limitata a frunzelor de ceai protejeaza acesti antioxidanti care se afla in interiorul frunzelor, facand ca ceaiul verde sa fie superior ceaiului negru si oolong din acest punct de vedere.

Tea House va ofera

Ceai verde

  • China Gunpowder
  • China Jasmine with Flowers

Ceai verde aromat

  • Christmas Time
  • Garden of Paradise
  • Good Morning Sunshine
  • Milky Way
  • Strawberries & Champagne
  • Wellness Aloe
  • Winter Romance
  • Geisha

Social

Vizitatori online:  

Google+

Gandul zilei

LIVE YOUR BLISS!

UserOnline