Highslide for Wordpress Plugin
Tea House Noutati

Ceaiul oolong

Ceaiurile Oolong sunt inrudite cu cele negre. Ceaiurile oolong sunt partial oxidate astfel incat sa se situeze undeva intre ceaiurile negre si verzi. In timp ce aspectul infuziei seamana mai mult cu ceaiurile negre, gustul este mai apropiat de ceaiul verde, dar cumva mai bogat. Ceaiurile oolong sunt produse in provincia Fujian din China si in Taiwan, insula care mai demult se numea Formosa (Frumoasa Insula, in portugheza) si care da numele unuia dintre cele mai cunoscute ceaiuri oolong.

Ceaiul oolong este unul dintre cele mai apreciate tipuri de ceai. Una dintre aromele celebre (si rare) este Da Hong Pao sau Red Robe, numit astfel dupa legenda conform careia un imparat din dinastia Ming a trimis pelerine rosii pentru a proteja o mica plantatie de ceai; se spune ca mama sa care era foarte bolnava a baut o infuzie de ceai de pe aceasta plantatie si s-a vindecat. Un astfel de ceai este si sortimentul nostru Rare Silk Oolong, care este delicat precum cele mai fine ceaiuri verzi, avand, in Viagra Online acelasi timp, aroma matasoasa caracteristica de ceai oolong.
Legenda spune ca, acum mai mult de 4700 de ani, un supus al unui imparat chinez a scapat din greseala cateva frunze uscate de ceai intr-un bol plin cu apa fierbinte. De atunci, ceaiul a devenit cea mai populara bautura de pe planeta (dupa apa, desigur) si, prin incercari extinse, s-a descoperit care plante produc cele mai bune infuzii.

Dupa milenii de explorare, descoperiri si experimente, lumea ceaiului a devenit mai vasta si mai specializata chiar si decat cea a vinurilor. Majoritatea vinurilor sunt obtinute din struguri si se clasifica in rosii, albe si rose. Ceaiul se obtine din planta numita stiintific Camellia Sinensis si poate fi negru, oolong, verde sau alb. O a cincea categorie, ceaiul de plante, nu este practic un ceai, pentru ca se refera la lumea minunatelor infuzii obtinute din alte plante, nu Camellia Sinensis. Uneori se foloseste un cuvant mai precis, “tizana”, cand se fac referiri la infuziile din plante.

Tea House va ofera

  • Milk Oolong

Social

Vizitatori online:  

Google+

Gandul zilei

LIVE YOUR BLISS!

UserOnline