Highslide for Wordpress Plugin
Tea House Noutati

Ceaiul negru

Ceaiul negru, impreuna cu ceaiul verde, este, probabil, cel mai cunoscut tip de ceai provenit din Camellia Sinensis. Numele de ceai negru se datoreaza culorii inchise pe care acesa o are in urma infuzarii. Aceasta culoare, precum si celelalte calitati, se datoreaza procesului de obtinere.

Sunt cunoscute multe variatiuni de ceai negru. Printre cele mai importante se numara:

  • Assam – obtinut dintr-o varietate de Camellia Sinensis (Assamica) in India
  • Ceylon – ceai negru specific din Sri Lanka (cunoscuta ca Ceylon inainte de 1972)
  • Darjeeling – nume ce provine de la orasul cu acelasi nume din India
  • Earl Grey – ceai negru ce contine bergamota sau aroma de bergamota
  • English Breakfast – variatiune de ceai negru cu aroma puternica si plina
  • Irish Breakfast – blend specific irlandez
  • Keemun – ceai negru specific zonei Keemun, China
  • Lady Grey – Earl Grey cu aroma de lamaie sau portocala
  • Lapsang Souchong – ceai negru afumat cu rasinoase
  • Nilgri – ceai negru cu o aroma puternica, produs in sudul Indiei
  • Russian Caravan – combinatie de ceaiuri negre
  • Yunnan – ceai negru specific provinciei Yunnan, China

Datorita continutului ridicat de flavonoide ceaiul negru este considerat terapeutic. Insa, din cauza excesului de teina, este recomandat ca acest ceai sa se bea cu moderatie. Aceasta calitate, uneori, face ca acest ceai sa fie un bun substituent pentru cafea.

Ceaiul negru este consumat cu precadere in occident. Acestia il consuma fierbinte sau cu gheata, aroma acestuia variind de la cea florala si usoara pana la cea puternica.

Culoarea ceaiului negru este rosiatica sau aramie, datorata oxidarii complete a a frunzelor de Camellia Sinensis din care este produs.

De asemenea, ceaiurile negre se combine uneori cu fructe, petale de flori sau arome artificiale cu scopul de potenta gustul acestuia.

Frunzele de ceai sunt culese si apoi uscate, proces care poate dura chiar si 18 ore. Astfel se elimina excesul de apa, iar frunzele devin suficient de suple pentru a fi rulate. Dupa rulare, frunzele sunt racite, fapt care duce la ruperea membranelor si provoaca anumite reactii chimice care permit sevei naturale sa iasa la suprafata iar culoarea frunzelor sa capete o culoare neagra.

In final, frunzele sunt incalzite fortat pentru a opri procesul de oxidare si pentru a “sigila” aroma obtinuta.

Tea House va ofera

Ceai Negru

  • Assam Mangalam
  • Darjeeling Singbulli Fine Inbetween
  • Ceylon Op Nuwara Eliya
  • Russian Leaf Tea

Ceai Negru Aromat

  • Caramel
  • Earl Grey
  • Happy Birthday!
  • Merry Christmas!
  • New Years’ Resolution
  • Rose Garden
  • Rum Punch
  • Strawberries & Cream
  • Tiramisu
  • Five Tibetans
  • Happy New Year!

Social

Vizitatori online:  

Google+

Gandul zilei

LIVE YOUR BLISS!

UserOnline