Highslide for Wordpress Plugin
Tea House Noutati

Ceaiul galben

Ceaiul galben este o categorie individuala de ceai, la fel cum este si ceaiul verde sau negru. Ceaiul galben este considerat un ceai rar, asta din cauza procesului elaborat de obtinere. De asemenea el este produs doar in China, numai in aceasta tara fiind cunoscut procesul prin care este produs. Procesul de fabricatie implica atentia constanta asupra ceaiului astfel acesta sa oxideze in conditii optime. Acest proces nu poate fi obtinut cu ajutorul masinilor, doar un maestru poate spune cand procesul este terminat, in functie de culoarea afrunzelor si de mirosul lor. In China sunt cunoscute numai patru tipuri deosebite de ceai galben. Dintre cele patru numai doua se servesc in maniera traditionala si sunt considerate ceaiuri galbene. Celelalte sunt de multe ori confundate cu ceaiurile galbene fiind, de fapt, ceaiuri verzi.

Nu exista mari cantitati de ceai galben pe piata. Aceasta deoarece tehnica prin care se obtine acest ceai este deosebit de grea si elaborata. Un alt motiv este acela ca ceaiul galben are nevoie de un timp foarte indelungat de obtinere. Mai exista un motiv ce tine de culoarea frunzelor de ceai. Frunzele ceaiului galben au uneori o nuanta usor galben/maroniu ceea ce poate faca ca acesta sa fie mai putin apreciat de catre necunoscatori. In general se considera ca un ceai este mai calitativ cu cat frunzele lui sunt mai verzi, dar ceaiul galben este o exceptie apreciata doar de catre cunoscatori.

Secretul procesului de obtinere a ceaiului galben este procesul de fermentare. Daca la ceaiul verde, de cele mai multe ori, procesul de fermentare este liber si mai lung, in cazul ceaiului galben acest proces este mult mai scurt.

O calitate deosebita a ceaiului galben este aceea ca nu devine amar asa cum se intampla cu ceaiul verde.

Ceaiul galben are deosebite proprietati curative, fiind considerat, din acest punct de vedere, superior ceaiului verde.

Tea House va ofera

  • Huang Xiao Tea

Social

Vizitatori online:  

Google+

Gandul zilei

LIVE YOUR BLISS!

UserOnline