Highslide for Wordpress Plugin
Tea House Noutati

Ceaiul alb

Ceaiul alb este un tip deosebit. Prin calitatile sale terapeutice, gust si prezentare, acest ceai se diferentiaza de toate celelalte ceaiuri. Calitatile sale provin dim modul de obtinere. Fiind culese doar varfurile fragede ale plantei (Camellia Sinensis) este obtinut un ceai de cea mai buna calitate. Uneori acest frunze fragede sunt amestecate cu alte parti ale plantei, obtinandu-se un ceai de calitate inferioara. In mod traditional ceaiul alb se produce in China, dar exista si alte culturi de ceai alb in intreaga lume.

Pentru a distinge intre tipurile de ceai alb este nevoie sa priviti frunzele, inainte si dupa infuzare. Daca frunzele sunt verzi, intregi si au un aspect de proaspat dupa infuzare, inseamna ca ceaiul este de buna calitate. Daca printre frunzele verzi gasiti si frunze maronii, rupte sau cu aspect de frunze vechi, inseamna ca acest ceai este de o calitate inferioara.

Ceaiul alb este deosebit de delicat, avand note foarte subtile. Uneori este destul de greu, in special pentru cei ce nu au mai baut acest tip de ceai, sa distinga intre aromele fine si suave. Este necesar un timp de acomodare, de rabdare si experienta pentru a aprecia acest ceai pe deplin.

Este recomandat ca ceaiul alb sa se prepare la o temperatura medie de 70-80 grade C; folosind o temperatura mai ridicata riscati sa compromiteti gustul si calitatile acestui ceai. Timpul de infuzare variaza de la cateva secunde pana la 4-5 minute. Ceaiul alb va ofera o experienta delicata, de aceea nu este recomandat sa il beti dupa ce ati mancat mancaruri picante. De multe ori acest ceai este consumat in scopuri terapeutice.

Este recomandat sa il beti intr-un vas delicat (gaiwan) sau in cadrul unei ceremonii a ceaiului katy perry american idol pokies. In acest fel va puteti bucura de toata gama de beneficii pe care acest ceai v-o ofera.

Ceaiul alb a inceput sa fie foarte cautat din momentul in care au aparut rezultatele mai multor cercetari stiintifice, care evidentiau efectele benefice ale ceaiului alb.

Studiile arata ca proprietatile naturale ale ceaiului alb pot ajuta la intarirea sistemului imunitar, prevenirea plagii dentare, protectia impotriva cancerului de colon si protejarea celulelor pielii.

Desi ceaiul alb exista in Asia de mii de ani, cercetatorii au descoperit doar recent proprietatile speciale ale acestui ceai.

Un studiu efectuat in 1984 la Pace University arata ca exxtractul de ceai alb incetineste cresterea virusilor si a bacteriilor, reducand astfel incidenta infectiilor produse de stafilococi si streptococi, pneumonia, cresterea fungilor sau cariile dentare.

De asemenea exista un studiu efectuat la Skin Study Center din cadrul University Hospitals of Cleveland care a demonstrat ca ceaiul alb ajuta la intarirea sistemului imunitar, atunci cand organisul este supus radiatiilor. Acest fapt sugereaza posibilitatea de a folosi ceaiul alb in tratarea anumitor forme de cancer de piele sau in protejarea pielii de efectele nedorite ale imbatranirii.

Pentru a produce ceaiul alb, se culeg doar frunzele tinere, in special primavara. Acesti boboci ai frunzelor de Camellia Sinensis sunt acoperita cu un praf argintiu care devine alb dupa uscare, fapt care i-a conferit si numele ceaiului: ceai alb.

In procesul de productie al ceaiului alb, frunzele sunt mai putin procesate si nu sunt lasate sa se oxideze. Aceasta mentine frunzele mai aproape de starea lor naturala, obtinand astfel niste frunze de ceai cu o concentratie mai mare de antioxidanti.

Cunoscatorii apreciaza ceaiul alb pentru finetea sa si gustul usor dulceag.

Tea House va ofera

  • Shou Mei – “Eyebrows of Longevity”

Social

Vizitatori online:  

Google+

Gandul zilei

LIVE YOUR BLISS!

UserOnline