Highslide for Wordpress Plugin
Tea House Noutati

…. Rooibos,ceaiul rosu..:)

Rooibos este cunoscut denumirea de: “ceai rosu Sud African” si se traduce prin “tufiş roşu” in africana, facand parte din familia Leguminoaselor. Creste intr-o lume fara aer sau soluri poluate, planta fiind bogata in nutritienti naturali. Tufisul, “Aspalathus linearis”, are flori galbene si frunze verzi, lucioase, ca niste ace, care devin rosii in timpul procesarii. Planta se cultiva pe o arie mica din Muntii Cedarberg, la vCeaiul rosu contine: antioxidanti polifenolici (cuercetine, luteolin, isocuercetrin si rutin) si flavonoide, fier, potasiu, calciu, flor, cupru, magneziu, mangan, zinc, acizi alfa – hidroxire, putin tanin. Cei mai importanti antioxidanti din ceaiul rosu sunt denumiti aspalathin si nothofagin. Aspalathinul contine acizi fenolici precum si flavonoide. Rooibos este unica planta de pe planeta care contine Aspalathin, in timp ce nothofagin poate fi gasit si in componenta altor plante. Substantele mineralizeaza organismul si mentine santatatea optima a oaselor, dintilor, pielii si parului.
Rooibos-ul este un produs bogat in substante antioxidante, motiv pentru care incetineste procesul de imbatranire, diminueaza durerile de cap, reduce insomnia, stimuleaza organismul in lupta cu radicalii liberi, intareste sistemul imunitar. Activitatea antioxidanta oferita de ceai este echivalenta cu cea a 22 de fructe si legume. Ceaiul Rooibos favorizeaza digestia, elimina starile de greata, voma si reduce arsurile de stomac, calmeaza crampele si colicii abdominali. Exercita efecte benefice asupra pielii reducand iritatiile si eritemurile, calmeaza mancarimile cutanate, previne aparitia acneei. Deoarece contine indulcitori naturali este ultilizat pentru scaderea nivelului glicemiei si pierderea in greutate. Este o bautura linistitoare, recomandata persoanelor care tin dieta si le sunt restrictionate numarul de calorii. Aroma sa deosebita a incurajat realizarea multor sortimente de ceai, in combinatie cu alte plante sau fructe.
Cercetarile recente au aratat faptul ca ceaiul de Rooibos este de 50 de ori mai benefic pentru organism decat ceaiul verde si are o multime de alti antioxidanti care nu se regasesc in alte ceaiuri. Necontinand cofeina, el are un efect relaxant asupra sistemului nervos. Ceaiul de Rooibos are un continut scazut de tanina si de aceea nu are efecte negative in absorbtia fierului si proteinelor in organism. Ceaiul rosu este benefic pentru:persoanele cu un stil de viata alert. E limina stressul, poate fi consumat, fara limite, pe tot parcursul zilei. Nu ingrasa si nu contine calorii.sportivi, datorita substantelor mineralele esentiale: fierul, potasiul, sodiul si zincul fiind cateva dintre mineralele de care persoanele active au nevoie;fortifica sistemul imunitar si miscroreaza riscurile de atacuri vasculare cerebrale ori bolile cerebrale;inhiba dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucala;mentine o pielea frumoasa si stralucitoare; baut inainte de culcare, garanteaza un somn linistit;indeparteaza greata, constipatia si arsurile la stomac.ofera protectie la nivel celular, deoarece functioneaza ca un adaptogen pentru intinerirea si hidratarea celulelor.intareste sistemul imunitar si neutralizeaza toxinele din corpul.


Trimite un comentariu

Adresa dvs de email ramane confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Social

Vizitatori online:  

Google+

Gandul zilei

LIVE YOUR BLISS!

UserOnline